Gözaltına alınan 21 gazeteci tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Ufuk Şanlı, çıkarıldıkları mahkemede tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

'Gazeteci tutuklamak doğru bir şey değil'

Yakup Sağlam ve Arda Akın adli kontrol şartıyla, Bülent Mumay ve Mehmet Gündem ise adli kontrol şartı aranmaksızın serbest bırakıldı.

Bülent Mumay, serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Böyle bir şey ile suçlanacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu bir delilikti. İnşallah diğer meslektaşlarımızın da aynı şekilde suçsuzlukları ortaya çıkar. Bu ülkenin aynı hataları tekrar yapmasına gerek yok. Gazeteci tutuklamak doğru bir şey değil" dedi.

Hilmi Yavuz da serbest

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 80 yaşındaki şair, yazar ve akademisyen Hilmi Yavuz da serbest bırakıldı. Yavuz, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltındayken rahatsızlandı. Bunun üzerine çağrılan sağlık ekiplerince Yavuz'a müdahale edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan Yavuz'un, sağlık sorunları nedeniyle savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi. (BBC)