Bisikletle 5 yıldan bu yana yaptığı gezilerle dikkat çeken Feyyaz Alaçam, geçen yıl Şili, Arjantin, Bolivya, Peru, Paraguay, Brezilya'yı kapsayan 'Latin Amerika' gezisinde gençlerle yaptığı sohbetlerde Nazım Hikmeti tanımamalarına üzüldüğünü, bu nedenle ünlü şairi yüceltmek için bisikletle 4 bin 500 kilometre yol katederek, mezarını ziyaret etmeye karar verdiğini söyledi.

Mersin'den yola çıkan ve 9 Nisan'da Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden ülkeyi terk ederek, İran, Azerbaycan, Gürcistan üzerinden 9 Haziran'da Rusya'nın başkenti Moskova'ya ulaşmayı planlayan Feyyaz Alaçam, mola verdiği yerlerde üzerinde 'Nazım' yazın kemanıyla 'Karlı Kayın Ormanında' adlı eseri çalacağını ve şiirlerini seslendireceğini belirtti. Alaçam, şöyle dedi:

"Bu gezimle Nazım Hikmet'i yüceltmek istiyorum. Çünkü yurt dışında ve içinde yaptığım gezilerde Nazım Hikmet'i bilmeyen, tanımayan ve eserlerinden bihaber çok sayıda insan olduğunu gördüm. Nazım'a giderken yolculuğum sırasında da kemanımla eserlerini seslendirip, onu dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım."

Alaçam, gezisini sponsorsuz ve kendi imkanları ile gerçekleştireceğini kaydederek, "Bu gezimde de sponsorum yok. Kendi imkanlarımla yolculuğumu tamamlayacağım. Firma sponsorlukları istemedim. Bir marka veya dernek sponsorluğu yaptığım yolculuğun ruhuna uymaz. Hatta bu nedenle bisikletimin üzerindeki markayı bile kapattım. Bu gezimde tek yüceltmek istediğim Nazım Hikmet'tir" diye konuştu.



ME(AŞ/OA/İD)