Doğançayır Belediyesi tarafından 'Nazım Hikmet ve Kuvayımilliye Şehitlerini Anma Etkinlikleri'nin bu yıl 11'incisi düzenlendi. Etkinliğe CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Doğançayır Belediye Başkanı CHP'li Ali Rıza Koca, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri Aba Müslim Çelik ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını CHP'li Doğançayır Belediye Başkanı Ali Rıza Koca yaptı. Nazım Hikmet'in sanal mezarının saygıdeğer bir makam olduğunu söyleyen Ali Rıza Koca, şunları kaydetti:

"Bu sanal mezar; Nazım Hikmet'in vasiyetinin temsili olarak da olsa yaşama geçirilmesidir. Kurtuluş Savaşı'nda 72 şehit veren Doğançayır halkı olarak bundan onur duyuyoruz. İnanıyorum ki, bu temsili makamlar, gün gelecek tüm yurdumuzun her köyünde, bucağında Yunus gibi Hocamız Nasrettin gibi yerlerini alacaklardır. Nazım Hikmet, uzun yıllar hapislerde çile çekmiş, o da yetmemiş, hapishane dışında da bir hapishane hayatına mahkum edilmiştir. Kuşkulara, öldürülme korkusuna, yalnızlığın hapsine, vatansız kalma acısına sürgün edilen Nazım'ın, yalnızca kendi ülkesinin değil; Afrika'nın, Asya'nın, tüm dünya insanlığının acılarını kucaklayan koca bir yüreği vardır. O'nu her geçen gün artan bir sevgi ve anlayışla kucaklıyoruz."

Nazım Hikmet ve Kuvayımilliye Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende şairler Ayten Mutlu, Evval İrtem, Semih Yıldız, Osman Araf ve Erdoğan Ekiner şiir okudu. Törende '3'üncü Nazım Araştırmaları Ödülü' yazar Emin Karaca'ya verildi. Etkinlik, semah gösterisi ile son buldu.