4.50 METRE YÜKSEKLİĞİNDEKİ KÖPRÜYE TAKILDI

Olay, saat 18.00 sıralarında, Yeşil Mahalle 75'nci Yıl Bulvarı'nda meydana geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 400 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında kullanılan vinci Van'a götürülmek için 63 E 4063 plakalı TIR'a yüklendi. Aziz Isı, (29), kullandığı TIR ile inşaatı devam eden hastaye 500 metre uzaklıktaki alt geçitten geçmek istedi. 4.50 metre yüksekliğindeki köprünün altından geçmeye çalışan TIR, demiryolu ve yayaların geçtiği köprüye takıldı. Köprüdeki raylar zarar görmezken, bitişiğindeki yaya geçidi yıkıldı. Yaya geçidinin yıkıldığı sırada köprüden tren geçmemesi ve yaya geçidinin boş olması olası faciayı önledi.

ENKAZ HALİNDEKİ KÖPRÜNÜN ÜZERİNDEN TREN GEÇTİ

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet ve belediye ekipleri, köprü trafiğinin 2 şeridini güvenlik amacıyla trafiğe kapatıp, çalışma başlatıldı. Çalışmalar sırasında hasarlı olan köprüde sağlam kalan rayların üzerinden Denizli istikametine doğru tren geçti. Çalışmaları izleyen vatandaşlar, trenin geçişi sırasında şaşırıp kaldı. Trenin çalışmalar sırasında geçmesine tepki gösteren vatandaşlar, 'Köprünün yıkıldığı nasıl olurda Nazilli Garı'na haber verilmez' diye tepki gösterdi. Emniyet ve belediye ekipleri, olayla ilgili gar yetkililerine haber verildiğini iddia etti.

TIRIN ŞÖFÖRÜ EMNİYET EKİPLERİNE İTİRAZ ETTİ

Kazanın şokunu üzerinden atamayan TIR şoförü Aziz Isı, vinci yüklerken arkadaşları ile birlikte defalarca ölçüm yaptıklarını ve vinç yüklü TIR'ın yüksekliğinin 4.20 metre olduğunu söyledi. Isı, emniyet ekiplerine itirazda bulundu. İtiraz üzerine köprü ile yol arasındaki mesafe tekrar ölçüldü. Köprüğün yüksekliğinin 4.50 metre olduğu, herhangi bir yanlışlığında bulunmadığı kaydedildi. Olay yerine gelen arkadaşlarına kazayı anlatan Isı, "Köprünün altından geçerken TIR'da yüklü olan vincin tepesinin köprüye takıldığını gördüm. Köprünün aracın üzerine düşmesini önlemek için gaza bastım, ama kurtaramadım" dedi.

TIR'ın üzerinde bulunan vincin değerinin 200 bin Euro civarında olduğu öğrenildi. Kaza sonrası gelen çekici yola düşen yaya geçidini kaldırıldı. Kaza nedeniyle 75'nci Yıl Bulvarı yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı.



ŞA (KÖ/RT)