Nazilli İlçesi’nde 5 şarküteri mağazası bulunan 38 yaşındaki Baskın Aksoy, savcılığa gidip, bir ilköğretim okulu müdürü B.K.’nın kendilerine ihalede yolsuzluk yapmayı teklif ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Aksoy, sahibi olduğu firmanın alım satım sorumlusu 32 yaşındaki Ahmet Ünlü’yü, müdür B.K.’nın makamına çağırdığını, 25 öğrencinin bulunduğu anasıfının gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5 ihale yapılacağını, bunlara katılmaları için de kendilerine boş fiyat teklifi mektubu verdiğini ileri sürdü.

'YILLIK 150 BİN LİRA KAZANABİLİRDİK'

Yaklaşık 8 yıldır çok sayıda ihaleye girdiklerini ancak hiçbir zaman ihaleye fesat karışmadıklarını dile getiren Aksoy şu iddialarda bulundu:

"Biz eğer müdürün teklifini kabul etseydik, yıllık 150 bin lira gelir elde edebilirdik. Görevine 2’inci yarı yılda başlayan okul müdürü, alım- satım işlerimize bakan Ahmet Ünlü’ye, okulda uzun süre görev yapacağını, 25 olan öğrenci sayısını zamanla 200’e çıkaracağını söylemiş. Personelime teslim edilen ihale belgelerini inceledim. Müdürün ıslak imzaları vardı. Vakit kaybetmeden Cumhuriyet Savcılığı’na teslim ettim. Bundan sonra kararı adalet verecek. Devlet nasıl bizim namusumuzun, şerefimizin bekçiliğini yapıyorsa, bizler de devletimize sahip çıkmak zorundayız. Birilerinin bu tür olaylara 'dur' demesi gerekiyordu."

ÇOCUĞUNU OKULDAN ALDI

Olayın ardından aynı okulda eğitim gören 5 yaşındaki oğlunu okuldan aldığını dile getiren Baskın Aksoy şunları söyledi:

"Bu şartlarda çocuğumu böyle bir eğitimciye emanet edemezdim. Oğlumu başka okula vereceğim. Oğlumun devletini soyan bir öğrenci olmasını istemiyorum. Bu müdür bundan sonra öğrencilere ne verebilir ki? Devletin atamış olduğu bir müdürün bu şekilde davranmasını ayıplıyorum. Ülkenin başka yerlerinde çok zor şartlar altında görev yapan müdür ve öğretmenler varken, Nazilli gibi güzel bir ilçede, çok rahat bir ortamda görev yapan birinin bu şekilde davranmasına anlam veremiyorum. Ayrıca, okuldaki öğretmenleri bu konunun dışında tutmak gerekiyor"

Aksoy, Nazilli’yi bu tür yolsuzluk iddiaları ile gündeme getirdiği için ilçede yaşayanlardan özür diledi.

MÜDÜR: MAHKEMEDE KONUŞACAĞIM

Konuyla ilgili görüş belirtmek istemediğini söyleyen okul müdürü B.K., konunun mahkemeye taşındığını devlet memuru olması nedeniyle bir açıklama yapmak istemediğini, mahkemede gerekli konuşmayı yapacağını söyledi.



ŞA(İÖ/COŞ)