Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, tüm okullara yazı göndererek rehberlik öğretmenleri tarafından belirlenen 44’ü kız öğrenciden oluşan 274 dezavantajlı çocuk topladı. Aralarında Serbest Denetimlik Savcısı, Serbest Denetimlik Şube Müdürü, Nazilli Belediye Başkanı, çeşitli sivil toplum örgütleri ve daire müdürlerinden oluşan 24 kişilik 'Koruma Kurulu' oluşturuldu. Başsavcı başkanlığında harekete geçen kurul, her ay toplanarak çeşitli projeler üretmeye başladı. Halk oyunları ekibi, futbol takımı ve 11 kişilik güreş takımı kuruldu. Bu sporcuların tamamı Aydın’da düzenlenen müsabakalara katılarak altın madalya aldı.

Projenin üçüncü ayağında ise ikisi kız olmak üzere dört öğrenci UEFA tarafından Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen ve 50 ülkenin katıldığı 2012 Healt Eurocamps etkinliklerine davet edildi. Koruma kurulu, dört öğrenciyi Polonya’ya uğurladı. Çocuklarını uğurlamaya gelen aileler başsavcı Kaya ile görüşerek çocukların topluma kazandırılması konusunda yaptığı girişimlerden dolayı teşekkür etti.

Başsavcı Doğan Kaya, yaptığı açıklamada, proje kapsamında yeni etkinlikler yapılacağını söyledi. Kaya, "Bizi izlemeye devam edin. Testi kırılmadan tedbirini almak lazım. Çocuklara ceza yönteminden de önce forsat tanınması gerektiğini düşünüyorum. bu imkan sağlanırsa, başarılı işlere imza atarlar. Bu proje sayesinde geçen yıl çocuklar tarafında işlenen suçlarda yüzde 70 oranında bir azalma oldu" dedi.