Sason'un Çağlı Köyü'nün Kuzgunluk Mezrası'nda 17 öğrencinin çadırda eğitim görmesiyle ilgili haberler üzerine bu sabah mezraya Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, öğleden sonra da Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa gitti. Dün köye kurulması için gönderilen prefabrik konutun köyden alınmasının ardından yetkililer, 17 öğrencinin taşımalı sistemle çevredeki okullara veya Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na gönderilmesi için velilerle görüştü.

Kaymakam Yörük'ün çocukları okula göndermezlerse veliler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısına köylüler tepki gösterip, köylerine okul yapılmasını istedi. Çocuklarını taşımalı sistemle okula göndermeyeceklerini söyleyen köylülerden Abdusselam Sucu, "Çocuklarımıza okul istedik. Şimdi de okulun malzemeleri götürüldü. Daha önce de çocuklarımızın taşımalı eğitim kapsamında YİBO'ya götürüleceği söylenildi. Bugüne kadar dek bir minibüs servisi mezramıza uğramadı. Verilen vaatlere inanmıyoruz. Okul yapılana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" dedi.

Köylülerden Cengiz Sucu, Sason Kaymakamı Bahadır Yörük'ün mezra yolunun asfaltlanacağı ve okul için girişimlerde bulunacağı yönünde söz verdiğini söyledi. Sucu, "İki ay süreyle eğitim yuvasının prefabrikleri mezrada bekletildi. Çocuklarımızın da isteği mezraya okul yapılmasıdır. Her suça razıyız" dedi.

Öte yandan 5 çocuk annesi Nurcan Sucu, çocuklarından 3'ünün okul çağında olduğunu ifade ederek; "Evimizin bitişiğinde okul için malzemeler vardı. Fakat dün o malzemeler taşınınca umutlarımız söndü. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz" dedi.

Çağlı Köyü Muhtarı Şakir Noyan, Kaymakam Yörük'ün mezra sakinlerine yolun yanı sıra YİBO'ya gidecek öğrencilere yemek vaadini verdiğini belirterek, "Mezrada bir okulun yapılması içinde girişim sözü verildi" dedi.

Bu arada Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mezraya atadığı sözleşmeli öğretmen Yakup Aytimur'un da başka bir eğitim kurumunda görevlendirildiği belirtildi.