Anma törenine Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen, Gelibolu Belediye Başkan vekili Ahmet Nalbant, Bolayır Belediye Başkanı CHP'li Cavit Sezer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Namık Kemal’in mezarına çiçek bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Bolayır Belde Belediye Başkanı Cavit Sezer, Namık Kemal’in fikirlerini yaşamış ülkülerinin kahır ve çilesini çekmiş bir şahsiyet olduğunu söyledi. Başkan Sezer, "Türk edebiyatı, zulme ve keyfi idareye karşı başkaldırmanın ilk örneğini onda görmüştür. Eserleri ve hayat felsefesi ile geleceğe sert adımlarla yürüyen, iyimser ve dürüst insan olma niteliğini, topluma kazandırmayı başarmıştır. Namık Kemal’e göre, ülküsü olmayan kişi, insani vasıflardan yoksundur. Hayatını adadığı ve çok sıkıntılarını çektiği mücadelesine şahsi hırs ve çıkarlarını katmamıştır" dedi.

Bolayır Şehit Nuriye Ak İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Arif Taşdelen tarafından Namık Kemal’in şahsiyet ve fikir hayatı ile ilgili bilgiler verildi. Aynı okul öğretmenlerinden İbrahim Türker, Namık Kemal’in 'Hürriyet Kasidesi’ni okudu. Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.