Olay, önceki gün Selçuklu İlçesi Hocacihan 100'üncü Yıl Mahallesi Messur Cami’de meydana geldi. Namaz kılmak bahanesiyle camiye giren Mehmet Demir, içeride kimsenin olmadığını gördü. En ön safa geçen Demir, çalacağı seccade büyüklüğündeki halının önüne diz çökerek oturdu. Bir müddet namaz kılar gibi yapan Demir, selam veriyor gibi etrafına bakarak kimsenin gelmediğine kanaat getirince önündeki halıyı toplayıp montunun arasına sakladı. Daha sonra ayağa kalkan Demir, koltuğunun arasına aldığı ve içerisinde halı bulunan montuyla camiden uzaklaştı.

Bir süre sonra içeriye giren cami cemaatinin halının çalındığını fark etmesi üzerine durum polise bildirildi. Olay yerine gelen polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek hırsızlık şüphelisini belirlerken, gözcülük yaptığı ileri sürülen ve cami cemaati tarafından fark edilen Abdullah Erten'in de eşkalini aldı. Mahallede araştırma yapan polis, Erten'i gözaltına almak isterken mahalle halkı şüpheliyi linç etmek istedi. Bu sırada araya girerek şüpheliyi korumak isteyen komiser Mustafa Altun, kalp krizi geçirdi. Rahatsızlanan polis, ambulansla hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan şüpheli de sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Abdullah Erten'in verdiği ifade doğrultusunda maddi değeri yaklaşık 500 lira olduğu öğrenilen halıyı çaldığı belirlenen Mehmet Demir ise satmak isterken Yeni Mahalle’de gözaltına alındı. Polis merkezinde sorguları tamamlanan şüpheliler, dün sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra by-pass ameliyatı geçirdiği belirlenen komiser Mustafa Altun’un ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



HD(İA/BT)