Dünya tıp tarihinde yerini alan aynı anda çift kol ve bacak nakli ile yüz nakli operasyonları, Kompozit Doku Nakli Merkezleri Yönergesi'nin uygulanacağı ilk vakalar oldu. Yönergenin 27. maddesinde, 'Kompozit doku nakli işlemleri neticesinde alıcının parmak izleri ve yüz görünümü gibi teşhis bilgilerinin değişmesi halinde hastane idaresince nakil tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ilgili Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne değişiklik bildirilir' deniliyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, "Vakalarımızın kimlik tespiti ile ilgili bilgiler değiştiği için böyle bir gereklilik ortaya çıktı. Bu mevzuatta da var. Tıpkı parmak izinde olduğu gibi yüz naklinin de bildirilmesi gerekiyor. 1 ay içinde ameliyatla ilgili bildirimin, 6 ay içinde de bu işlemin yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 26 Eylül 2010 tarihinde ilk çift kol naklinin yapıldığı Cihan Topal için henüz parmak izi bilgilerinin Emniyet'e verilmediği belirtildi.