2006 yılında Marmaris’te evlenen Azize (35) ve Tezcan Acar (43) çifti, yaşadıkları rahatsızlık nedeniyle Özel Ahu Hetman Hastanesi’ne gitti. Yapılan tetikler sonrası çiftin böbreklerinden rahatsız olduğu ve diyaliz merkezinde tedavi görmesi gerektiği belirlendi. Çift, Özel Ahu Hetman Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde tedavi altına alındı. Azize Acar, annesi Behice Topsakal’ın verdiği böbrekle, Tezcan Acar da bir bağış böbrek ile hayata tutundu.

SEZARYENLE DOĞUM YAPTI

Acar çifti, böbreklerine kavuştuktan sonra bebek özlemi ile yanıp tutuştu. Azize Acar, hamile kalmasının hemen ardından Özel Ahu Hetman Hastanesi doktorları tarafından sürekli gözlem altında tutuldu. Azize Acar önceki gün (Salı) Özel Ahu Hetman Hastanesi’nde uzman doktorlar eşliğinde sezaryen ile erkek bebek dünyaya getirdi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Türkyılmaz, organ nakli geçiren hastaların ömür boyu kullanması gereken ilaçlar olduğunu ve bu ilaçların hamilelik döneminde anne karnındaki bebekleri etkileyebildiğini söyledi. Bu nedenle bu tür durumlarda annenin kullanmakta olduğu ilaçların yan etkileri bakımından bebeklerin doğum sonrası izlenmesi gerektiğini kaydeden Dr. Türkyılmaz, bebek Acar’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Acar çifti de, anne- baba olmanın çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak Ahu Hetman Hastanesi personeline teşekkür etti. Doğum sonrası sağlık durumları iyi olan anne ve bebek taburcu edildi.



AG(İÖ/COŞ)