Merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde oturan S.E. ile Ö.Ş. 3 yıl önce aşk evliliği yaptı. 1 yıllık birliktelikte erkek çocukları olan çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Eski kocasından aylık 500 lira nafaka bağlanan genç kadın, hayatını sürdürebilmek için bir kafeteryada iş bulup çalışmaya başladı. Mahkeme kararına rağmen S.E., oğlu için ödemesi gereken nafakayı vermeyince, genç kadın yeniden dava açtı. 'Mahkeme hükümlerini yerine getirmemek' suçundan yargılanan S.E. 6 ay hapis cezası aldı.

İddiaya göre nafaka ödememek için çalıştığı özel şirketteki işinden ayrılıp, sosyal güvencesiz bir işte çalışmaya başlayan S.E. hakkında yakalama kararı çıktı. Polis tarafından arandığını öğrenen S.E., eski eşinin çalıştığı Tepebağ Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki kafeteryayı bastı. Müşterilerin şaşkın bakışları arasında eski eşine, "Sen nasıl beni mahkemeye verirsin? Senin yüzünden hapse gireceğim" diyerek Ö.Ş.'ye saldırdı. Genç kadını tokatlayarak döven E.S., olay yerinden kaçtı.

Eski kocasının dövmesi üzerine 155'i arayan Ö.Ş., durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerine, eski kocasından şikayetçi olduğunu söyleyen Ö.Ş., "Bir yıl evli kaldıktan sonra şiddet uyguladığı için boşandım. 2 yaşında oğlumuz var, mahkemenin bağladığı nafakayı ödemediği için yargılandı. Hapse girecek. Bu yüzden saldırdı. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Ö.Ş.'nin şikayeti üzerine polis ekipleri, eski koca S.E.'yi yakalamak için çalışma başlattı.


FK (OA/AAA)(FOTOĞRAF)