AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Nabi Avcı dün akşam Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'Türkiye’nin siyasi aklı nasıl çalışıyor' konulu konferansta konuştu. Konferansı izlemek için gelenlere salona girmeden önce özel güvenlik personeli tarafından üst araması yapıldı. Konferansa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"TÜRKİYE 10 YILDIR ŞEYTANLA YEMEĞE OTURMADI"

Konuşmasında Türkiye’deki siyasetle ilgili açıklamalar yapan Nabi Avcı, “10 yıllık AK Parti iktidarının başarılarının arkasında amatörlüğünün çok büyük rolü var. Bir Alman atasözü diyor ki 'Şeytanla yemeğe oturanın kaşığı uzun olmalı.' Şimdi Türkiye 10 yıldır şeytanla yemeğe oturmadı. Çünkü elinde uzun bir kaşık yoktu. Bunu da biliyordu, dolayısıyla fevkalade amatör hamlelerle çok da fazla mühendislik numaralarına tevessül etmeyerek özellikle uluslararası ilişkilerde daha çok ilkeler üzerinden oyununu kurmaya çalışarak ki, bu uluslararası ilişkilerde hakikaten bir amatörlük göstergesidir. Ama iyi anlamda amatörlük göstergesidir. Bütün o muhtemel oyunlara ve tuzaklara düşmemiş oldu" dedi.

Avcı, "Şimdi örnek vermemi isterseniz tabii ki veremem ama zaman zaman kendine güvenip ben bu oyunu profesyonelce de oynayabilirim kışkırtmalarına meyl ettiği zamanda genellikle çuvalladık. Yani o yüzden ben sadece Türkiye için değil, siyasette her zaman ilkelere dayalı naif ve amatör oyunculuğu bugünkü dünyada en geçerli strateji olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İngilizlerin meşhur bir sözünün olduğunu dile getiren Nabi Avcı, bunun "Ticarette en büyük hile dürüstlüktür" olduğunu hatırlatıp, "Gerçekten uluslararası ilişkilerde de öngörülemezlik, 'bu kadarı da yapmazlar, bu kadar da saf ve naif olamazlar' denilecek kadar iyi niyetli ve ilkeli olduğunuz zaman çok karmaşık tezgahları düzenleri farkına bile varmadan geçebiliyorsunuz” dedi.

"SEÇİM AKADEMİSYENLER OLARAK BİZİ FEVKALEDE İTİBARSIZLAŞTIRIYOR"

Konferansın sonunda YÖK'le ilgili sorular üzerine konuşan TBMM Kültür, Gençlik Ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, mevcut YÖK yasasının ve mevcut üniversite düzeninin artık bugün üniversitelerin ihtiyacını karşılamadığını söyledi. Yasanın o günün koşullarına uygun olduğunu hatırlatan Avcı, "Artık bugün üniversite ve öğrenci sayısı bu kadar artmışken bu yasa ile gitmeyeceği belli. Kişisel olarak böyle bir yasada benim küçücük bir müdahale etme şansım olursa en çok ısrarla yapılmasını istediğim değişiklik şu seçim sisteminin kaldırılması olur. Çünkü akademisyenler olarak bizi fevkalade itibarsızlaştırıyor. Hem seçenler hem seçilenler bu süreçlerde çok yıpranıyorlar” diye konuştu.

Konferans sonunda Rektör Prof.Dr. Hüseyin Akan, Avcı’ya plaket verdi.