İki yıllık evli olan ve çocuğu bulunmayan baterist Regaip Vatansever'in, çalıştığı türkü barda çıkan kavgada maganda kurşunuyla yaşamını yitirmesini protesto eden 100'e yakın müzisyen, bugün öğle saatlerinde Konak'taki İzmir Müzisyenler Derneği binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla kısa bir yürüyüş yapan müzisyenler adına konuşan İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, Vatansever'in serseri kurşun kurbanı olduğunu söyledi. Yaptıkları işin insan yüreğine dokunan bir iş olduğunu dile getiren Çaparoğlu, "Ancak yaptığımız işi sanat olarak görmeyen bir anlayış giderek topluma hakim oluyor. Biz buna karşı direniyoruz. Her türlü suiistimal ve önemsenmemeye rağmen müzik yapmaya çalışıyoruz. Ödediğimiz bedellerin kamuoyu tarafından görülmesini istiyoruz" dedi.

Yaşamlarını müzik yaparak, ancak sosyal güvenceden yoksun olarak sürdürdüklerini ifade eden Çaparoğlu, "Herkesin müzik dinlemek için geldiği mekanlar biz müzisyenlerin dayakhanesi, itilip kakıldığı yerler olmaktan, ancak doğru bir sistemin uygulanmasıyla çıkabilecektir. Biz müşterilerin ve alkol ortamının doğrudan muhatabı olmayacağımız koşulların yaratılmasını istiyoruz. Amacımız sadece müzik yapmak. Parçası olmadığımız kavgaların, pazarlıkların kurbanı olmak istemiyoruz, gecemizi gündüzümüzü adadığımız işimizi yaparken sosyal güvencemiz olmasını istiyoruz" diye konuştu.

BİR GÜNLÜK GELİR BAĞIŞI

Basın açıklamasının ardından müzisyenler konuşmalar yaparak ve şarkı söyleyerek yaklaşık 15 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, 22 Ağustos'u, bundan sonra Regaip Vatansever anısına yas günü ilan ettiklerini, 29 Ağustos günü ise İzmir'de çalışan tüm müzisyenlerin ve mekanların bir gecelik hasılatlarını Vatansever'in ailesine bağışlayacaklarını söyledi.

3 KİŞİ ARANIYOR

Balçova İlçesi'nde bir türkü barda dün gece meydana gelen olayda 3 müşteri ile garsonlar ve işyeri sahipleri arasında çıkan silahlı kavgada, Regaip vatansever işyeri önünde başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan 1 kişi serbest bırakılırken, kimlikleri belirlenen 3 kişi aranıyor.



TG (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)