Olay, Aydın-Denizli Karayolu kenarındaki 'Arabın Yeri' adlı müzikholün önünde dün saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Müzikholün işletmecisi 'Arap Yalçın' lakaplı Yalçın Çevikel işyerinin önünde beklediği sırada, yanına gelen Yılmaz A.'nın silahlı saldırısına uğradı. Çevikel'in bacaklarına tabancayla 5 el ateş eden Yılmaz A., daha sonra koşarak kaçmak istedi. İşyerinde bulunan Çevikel'in oğlu S.Ç., silah sesini duyunca hızla dışarı çıktı ve babasını kanlar içinde görünce, koşarak kaçan kişiye belindeki tabancayı çıkartıp iki el ateş etti. Kol ve bacağından yaralanan Yılmaz A., yaralı halde kaçmayı başardı.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaralı Yalçın Çevikel, çağrılan ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Polise, Yılmaz A.'yı vurduğunu söylemeyen S.Ç., güvenlik kamerasındaki görüntüler üzerine gözaltına alındı. Ancak olayda kullandığı tabanca bulunamadı.

ATIŞ TALİMİ YAPMIŞ

Olay yerinden kaçtıktan sonra Nazilli Referans Hastanesi'ne giden Yılmaz A., burada tedaviye alınırken hastane görevlilerinin haber vermesi üzerine gelen polis de ifadesine başvurdu. Ancak, gözaltına alınan Yılmaz A., susma hakkını kullanmak istediğini söyledi. Yapılan incelemede, Yılmaz A.'nın, olay günü sabah saatlerinde Pınarbaşı Mahallesi'nde bir başka tabancayla atış talimi yaptığı sırada polis tarafından gözaltına alındığı ve sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, ruhsatsız silahına da el konulduğu ortaya çıktı.

KARŞI SALDIRIYI POLİS ENGELLEDİ

Polis, Yılmaz A.'nın tedavi gördüğü özel hastane önünde, karşı saldırı ihtimali üzerine yoğun güvenlik önlemleri aldı. Tam da bu sırada hastane önüne gelen 09 NV 875 plakalı otomobili şüpheli bulan polis, aracı durdurdu. Otomobilden inen bir kişinin aracın altına tabanca attığını fark eden polis, üç kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede otomobildeki kişilerin olayda vurulan müzikhol işletmecisi Yalçın Çevikel'in kardeşi 43 yaşındaki H.Ç. ile 23 yaşındaki A.T. ve 20 yaşındaki Y.Ş. olduğu belirlendi. Üç kişi gözaltına alınırken, otomobilin altına atılan ruhsatsız tabancaya da el konuldu.

Öte yandan, çeşitli hırsızlık suçlarından poliste daha önceden de kaydı bulunan A.T.'nin geçen salı günü, park halindeki kamyondan mazot çalmak istediği gerekçesiyle gözaltına alındığı ve sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece de serbest bırakıldığı bildirildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, 30 yaşındaki İ.K. ve 44 yaşındaki K.A.'yı da gözaltına aldı.

Gözaltındaki 7 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.



MG(AÖ/CK)