Kars Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Beyaz Uykusuz Uzakta Kültür ve Sanat Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda kemancı Cihat Aşkın ve piyanist Mehru Ensari'nin sahneye çıkarak 'Minyatürler' adlı konseri verdi. Festivale Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, Belediye Başkan yardımcısı Haydar Yılmaz da katıldı.

Besteciler- Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği Derneği'nin (BESOM) düzenlediği 'Cumhuriyetimize Armağan 2'nci Ulusal Beste Yarışması'nda dereceye giren müzik öğretmeni Deniz Yıldız'ın 'İshakpaşa'dan Topkapı'ya' eseri, ünlü kemancı Cihat Aşkın tarafından seslendirildi. Ağrı'da müzik öğretmenliği yapan Deniz Yıldız, kemancı Cihat Aşkın'ın eserini seslendirmesinden büyük onur duyduğunu ve bunun kendisini daha da kamçıladığı söyledi.

Burdur'daki Mehmet Akif Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden 2007 yılında mezun olan ve şu anda yüksek lisans yapan müzik öğretmeni  Deniz Yıldız, "Bundan böyle daha güzel besteler yapacağım. Ağrı'nın tarihinden etkilenerek bu besteyi yaptım. Ağrı'da hizmet etmekten onur duyuyorum. Elimden gelenin fazlası bir gayretle Ağrı'ya müzik anlamında büyük hizmetler etmeyi arzuluyorum" dedi. 



BA(KS/İD)