Batman Müzesi'nde müdür olarak 2.5 yıldır görev yapan Tenzile Uysal'a, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden farklı bir uyarı geldi. Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Ortaboy, tarafından Müze Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "Mesai saatinden sonra Müze Müdürlüğümüzün binasının kapatılması ve mesaiden sonra müzenin açık bulundurulması, acil ve zorunlu hallerde önceden idareye bilgi verilerek mesaiden sonra müzenin açılabileceği denilmesine rağmen buna uyulmadığı ve mesaiden sonra idarenin bilgisi dışında sürekli geç saatlere kadar müzenin açık tutulduğu tespit edilmiştir. Mesai saatlerinin dışında müzenin açılmaması, aksi takdirde Valilik oluru olmadan mesai dışında (gece) müzenin açık tutulması halinde gerekli yasal işlem yapılacaktır" denildi.

Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal, yetişmiş büro personelinin yetersizliğinden yakınarak, işleri yetiştirmek için bazen mesai saatleri sonrasında da çalışmalarını binada sürdürdüklerini söyledi. Uysal, "Yaptığımız işler sadece ofis çalışmasıdır. İhtiyaç halinde müdürlüğümüzün bilgisi dahilinde personelimiz mesai saatleri dışında müzede çalışması için uygun görülmesi durumunda Valilik oluru alınması talebinde bulunabileceğiz. Mevzuatta mesai saatleri dışında böyle bir kural yoktur. Depoya girmemek kaydı ile her saat müze binasında bulunabilir. Görevli personel dışında kimse müzeye giremez. Fakat müzenin deposunda herhangi kayıtlı bir eser de yok" dedi.

Batman'da kayıtlı tek bir eserin dahi bulunmadığı Batman Müzesi 3 yıl önce açıldı. Buraya 2.5 yıl atanan Tenzile Uysal, "Daha önce bölgede bulunan tarihi eserler Mardin ve Diyarbakıkrı'daki müzelere gönderilmiş. Binamızda ve depomuzdaki tadilat çalışmaları devam ediyor. Gönderilen eserlerin listesini hazırlıyoruz. Bölgemizde bulunan eserler, düzenlenmenin bitmesinin Batman Müzesi'ne getirilip sergilenecek" dedi.



AA(GG/SS)