Bir lojistik destek merkezinin muhasebecisi Yaşar T. çalışanların maaşlarını dağıtmak amacıyla 12 Eylül 2012 tarihinde Pendik’te bir bankadan para çektikten sırada otomobiline bineceği sırada gasp edildi. Kendisine silah doğrultarak biber gazı sıkan kişi tarafından içerisinde 95 bin lira olan çantası gasp edilen Yaşar T., gaspçıyı takip etmeye başladı. Bir süre yaya kaçmaya çalışan gaspçı daha sonra kendisini bekleyen otomobile binerek uzaklaşmaya çalıştı. Ancak Yaşar T. bir süre takip ettiği otomobili arkadan çarparak durdurmayı başardı. Otomobilden inen gaspçı çantayı da yanına alarak kayıplara karıştı. Aracı kullanan arkadaşı Atınç I. vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.



Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Atınç I. ifadesinde, “Hüseyin D. bana olan borcunu ödemek üzere bankadan para çekecekti. Birlikte bankaya gittik. Bana hesabından para çekeceğini söylemişti. Bir süre sonra koşarak geldi. Araca bindikten sonra sür dedi. Ben soygun yaptığını bilmiyordum. Sonra bir araç bize arkadan çarptı. O kaçtı beni yakaladılar.” dedi.



İfadenin ardından kimliği belirlenen şüpheli Hüseyin D., Gölcük’te düzenlenen operasyonda yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri süren Hüseyin D. ile Atınç I., Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirttiler.