Kayseri’de 'Hasşerbetçi Hac Malzemeleri ve Hediyelik Eşya Mağazası' sorumlusu 48 yaşındaki Orhan Diler, Osmanlı dönemini anlatan dizide kullanılan eski tip eşyaların yoğun ilgi görmeye başladığını söyledi. Özellikle kadınların diziden etkilenerek, Hürrem Sultan karakterinin rol gereği kullandığı eşyaları istediklerini belirten Diler, Hürrem kaşığı, zemzem takımı, tasları ve yüzüğünün en çok talep gören eşyalar arasında yer aldığını söyledi. Bu nedenle kadınlara Muhteşem Yüzyıl’dan esinlenerek 'Muhteşem Hürrem Seti' hazırladıklarını anlatan Diler, şunları söyledi:

"Son yıllarda vatandaşlarımız tarihi dizileri yakından takip ediyor. Bu dizlerde kullanılan eşyalarda dikkat çekiyor. Biz de Hürrem Sultan’ın dizide kullandığı eşyaları mağazamıza getirdik ve halkın beğenisine sunduk. Şu an gösterilen ilgiden mennunuz. Vatandaşların bazıları bu eşyaları mutfağında kullanırken bazıları da hediyelik ve süs eşyası olarak kullanıyor."

Hürrem kaşığının fiyatı 2, zemzem takımları 15-125 TL arasında satışa sunulurken, Hürrem Sultan yüzüğünün fiyatının ise 1.5 lira. İçerisinde 6 kaşık, 2 tas, yüzük, zemzem takımı, güldanlığın yer aldığı 'Muhteşem Hürrem Seti' ise 100 TL'den satılıyor.



CZ(OE/İD)