Mustazaf Der’in yargı tarafından kapatılması üzerine Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl Dergah Camisinden çıkan bir grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde protesto için toplandı. Kadın ve erkeklerin ayrı yerde durduğu protesto eyleminde başörtülü küçük kız çocukları ile siyah çarşaflı kadınlar Türkçe, Kürtçe, Arapça yazılı dövizler taşıdı.

'YENİ YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ'

Kuran okunmasının ardından Mustazaf-Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz konuşma yaptı. Yargı tarafından derneklerinin hukuksuz bir şekilde kapatıldığını öne süren Yılmaz şunları söyledi:

"Bugün insani ve vicdani olmayan, hukuku katleden gerekçelerle derneğimiz kapatıldı. Bu memlekette birileri mazlumların ve Mustazafların seslerinin çıkmasını istemiyor. Bu kararı protesto etmek için bugün Diyarbakır’dan Urfa’ya geldiğimiz zaman, yolda polis tarafından haksız bir şekilde durdurulduk. Sanki bizler Urfa’yı karıştırmaya gelmiş terörist bir grupmuşuz gibi muameleye tabi tutulduk. Allah aşkına bizim şimdiye kadar tek bir münferit hareketimize tanık olan var mıdır? Bizler üstat Bediüzzamanın Said Nursi’nin talebeleriyiz. Bizler yoksulun ve mazlumun yanında olmak için bu derneğimizi kurduk. Gençlerimiz cehaletten kurtardık. Halkımızın huzuru ve beraberliği için çalıştık. Bu yüzden derneğimiz sudan bahanelerle kapatıldı. Ancak derneğimiz kapatılsa da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimse bizim sesimizi kesemeyecektir. Bu dava için önümüzdeki günlerde kendimize bir yol haritası çizerek, ona göre yolumuza devam edeceğiz."

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde grup sesiz bir şekilde dağıldı.