Kestel Belde Belediyesi tarafından düzenleyen 8'inci Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, dün akşam türkücü Mustafa Yıldızdoğan'ın konseriyle Toroslar'ın eteğindeki Gökbel Yaylası'nda başladı. Konser öncesinde yöresel sanatçıların sahneye çıktığı etkinliğe, Kestel Belediyesi'nin kardeş şehri Polonya'nın Cizyn Belediye Başkanı Kazimierz Kawulok da onur konuğu olarak katıldı. Konseri, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Alanya Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ayhan Gedik, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Karaman ve Konya'dan gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişi izledi.

ALANYA ŞALVARI GİYDİ SAHNEYE ÇIKTI

Alanya'ya özgü şalvar, yelek ve 8 köşe şapka giyerek konserine başlayan Yıldızdoğan, binlerce hayranını coşturdu. Şarkı aralarında izleyenlerle sık sık sohbet eden Yıldızdoğan, televizyonlardaki evlendirme programlarını eleştirdi. Evi, arabası ve emekli maaşı olan adayların tercih edildiğine değinen Yıldızdoğan, bekârlara evlilik konusunda öğütler verdi.

Konser sırasında sahneye çıkan konuk Belediye Başkanı Kawulok, kendi dilinde seslendirdiği şarkıyla izleyenlerden alkış aldı.

Konserin ardından Kestel Belde Belediye Başkanı Demokrat Partili Adem Murat Yücel, MHP Milletvekili Mehmet Günal ve sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'a çiçek, plaket ve güreşi simgeleyen bakır işlemeli tablo hediye etti. Etkinlikte ayrıca güreş ağası Mehmet Özgen ve güreşlere destek verenlere plaket ve çiçek verildi.

651'inci Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan olan Ali Gürbüz'ün de güreştiği 8'inci Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri, bugün yapılan karşılaşmalarla sona erecek.



ÖY(HA/SS)