Aytaç Durak'ın Meclis toplantısında akaryakıt istasyonuyla ilgili imar değişikliği konusunda rüşvet pazarlığının geçtiği konuşmaların kayıtlı olduğu kaseti dinletmesinin ardından başlayan tartışmalarda Mustafa Tuncel, 17 Mart 2010'da bir yerel televizyonda yaptığı konuşmasında Durak'la ilgili suçmalarda ve eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine Tuncel hakkında 'hakaret' suçundan 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Halen çete suçlamasıyla 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanık Mustafa Tuncel, davanın karar duruşmasına katılmadı. Sanık avukatı Mehmet Ataş, Durak'ın Tuncel'e karşı "Rüşvetçisin, bu da CD'de kayıtlı" demesi üzerine tartışmayı başlattığını söyledi.

Durak'ın avukatı Bekir Ragıp Nejat Özkuyumcu da sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme hakimi, sanık Tuncel'e kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan bir yıl hapis cezası verdi, sonra da suçu alenen işlediği için artırım yaparak bir yıl 2 ay hapse çıkardı. Daha sonra sanığın duruşmalardaki hal ve davranışlarından dolayı da indirim yaparak 11 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme hakimi, sanığın yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresine tabii tutulmasına karar verdi.

Durak ile Tuncel hakkında, birbirlerine söyledikleri sözlerden dolayı açılan başka 'hakaret' davaları devam ediyor.