Memleketi Erzincan'a uçakla giden ve karayoluyla Sivas'a geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Suşehrili sevenleri tarafından Akıncılar-Suşehri ilçeleri arasında dinlenme tesislerinde karşılandı. Suşehri Belediyesi Aspasya Parkına geçen Sarıgül ve beraberindekiler burada akşam yemeği yedi. Sarıgül yaptığı Türkiye'nin her noktasını hafta sonları gezdiğini ve yurttaşların sorunlarını yerinde dinlediğini dile getirdi. Bu kapsamda Suşehri'ni ve Belediye Başkanı Sedat Sel'i de ziyaret ettiğini belirten Sarıgül, ilçede belediyenin yaptığı çalışmaları memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. Türkiye'nin dış politikası ve Suriye konusunda yaşananlara da değinen Sarıgül, Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun göreve komşularla sıfır sorun kitabıyla geldiğini belirterek şöyle dedi: "Sayın bakanın o kitabını okuyunca dedim ki bütün komşularımızla dost olmamız lazım. Komşu komşuya her zaman lazım daha sonra gelinen noktada şu anda bütün komşularımızla problemli olmamız beni gerçekten son derece üzüyor. Ben 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' diyen bir atanın evladı olarak huzurunuzdayım. Dünyanın ve Türkiye'nin her noktasında silahlar gitsin barış gelsin diyorum. Ülkemizin tehdit eden, ülkemizi sıkıntıya sokan her hangi bir şekilde olay olursa bu noktada hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden hep beraber olmamız lazım. Bu bizim ulusal birlik anlayışımızdır. Bizim de komşulara sorun çıkaracak, problem çıkaracak olan olaylardan kaçınmamız lazım."

Anketlerde kendisini CHP lider adayları arasında gösterildiğinin hatırlatılması üzerine, kendisinin siyasi parti gözetmeksizin herkes ile bir arada olmaya gayret ettiğini belirten Sarıgül, şöyle konuştu: "Bayrağımızla, toprağımızda, ulusal birliğimizle bütünleşen, din farkı, dil farkı, ırk farkı, mezhep farkı ve kültür farkı gözetmeden herkesle yolumuza bismillah diyerek devam etmekle mükellefiz. O nedenle ben yurttaşlarımızın gösterdiği bu ilgiye çok teşekkür ediyorum. Türkiye'yi dolaşıyorum. Mutsuzum çünkü 15 yıldır ülkeyi yöneten iktidar var, ama iktidardan anahtarı teslim alacak bir yapı ve enerjinin olmadığını görüyorum. Bunun için gerçekten üzgünüm. Uzun yıllardan beri sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini savunan bir arkadaşınız olarak huzurunuzdayım. Ben istiyorum ki, artık ulusal birlikten yana olan herkes birleşsin ve mutlaka iktidar alternatifi olacak olan politikalar üretsin."

Yeni parti kurma konusunda düşüncelerini de dile getiren Mustafa Sarıgül, bunun için henüz erken olduğunu, ama çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Türkiye'de parti kurmak önemli değil iktidar olmak önemli" dedi. Mustafa Sarıgül, yarın ise Koyulhisar ilçesini ziyaret edecek.



BT (EA/RT)