Vize’de bu yıl 7’nci kez düzenlenen Tarih ve Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Romanya’dan gelen 35 kişilik arkeolog ‘Terra Daica Aeterna gurubu Vize Mimar Sinan Mahallesi Çamlık bölgesinde bulunan Bizans Dönemi'ne ait tarihi kalede gösteri yaptı. Savaş sanatını canlandıran grubun gösterisi ilgiyle izlendi.

ATEŞTE ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜDÜLER

Vize Festival alanında sahne çıkan Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi'nden gelen Nestinar (Ateşte yürüyenler) grubunun gösterisiizleyenleri heyecanlandırdı.. Davul ve gayda eşliğinde meşe ağacının yaktıktan sonra kor ateş topları üzerinde çıplak ayakla yürüyen kadınlar ilgi odağı oldu. Vize Belediye Başkanı Demokrat Partili Selçuk Yılmaz, Mustafa Ceceli’nin internet sitesi üzerinden yapılan ankette birinci olarak çıktığını ve konsere onu getirdiklerini söyledi.

CECELİ’YE YOĞUN İLGİ

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Mustafa Ceceli, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılandı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Ceceli söylediği şarkılarla kendisini izleyen yaklaşık 15 bin kişiyi coşturdu. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve eşi Beril Yılmaz sanatçı Mustafa Ceceli’ye gecenin anısına özgü bir porselen tabak hediye etti. Festivalin konserin ardından yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.



AÜÜ(LK/İD)