17'si tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 174. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda görülen duruşmada CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve tutuklu sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık hazır bulundu. CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Levent Göktaş, Mustafa Dönmez, İbrahim Özcan ve Kemal Aydın ise duruşmaya gelmedi. Ayrıca Odatv Davası kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ve tutuksuz sanıklar Yüksel Dilsiz ve Vural Vural da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tutuksuz sanık Yüksel Dilsiz'i kürsüye çağırdı. Duruşma sanıkların Yüksel Dilsiz'e soru sorması ile devam ediyor.


BALBAY: BEN ADALET VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUM


Mustafa Balbay avukatları aracılığıyla gazetecilere gönderdiği bir sayfalık açıklamasında şunları belirtti:

"Dün saat 21.00 sıralarında cezaevi müdürü yanında yardımcısı ve 4-5 görevliyle kaldığım tecrit koğuşuna geldi. Yanıma mutlaka bir kişi vereceklerini söyledi. Ben öteki tutuklular gibi normal koğuşlarda bunu istediğimi yineledim. Bu gece bu konuyu mutlaka çözmek istediklerini ısrarla vurguladılar. Tutukluluğumun cezaevi koşulları nedeniyle gündeme gelmesinden rahatsızım. Ben adalet ve özgürlük istiyorum. Saat 23.00 sıralarında Odatv Davası'ndan Barış Pehlivan'ı kaldığım tecrit koğuşuna getirdiler. Yalnızlık bitti tecrit durumu sürüyor. Barış'la da 2 saat yeni bir yaşam düzeni kurduk. Özgürlük ve adaleti birlikte beklemeye başlayacağız."


BALBAY'IN YANINA GETİRİLEN COŞKUN MUSLUK TAHLİYE EDİLMİŞTİ


Balbay tutuklandıktan sonra Tuncay Özkan ile birlikte aynı koğuşta kalıyordu ancak Balbay ve Özkan'ın koğuşları 28 Şubat 2011'de ayrılmıştı. Mustafa Balbay'ın yanına 2 Mart 2012'de Odatv Davası'nın tutuklu sanıklarından Coşkun Musluk verilmişti ancak Musluk 12 Mart'ta görülen Odatv Davası'ndan tahliye edilmesi üzerine Balbay yine yalnız kalmıştı.


(BB)