Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’yi ziyaret etmek için önceki gün hizmet binasına giden işadamı ve Kırkpınar güreşleri eski ağası Mustafa Altunhan, belediyenin giriş kapısında silahlı saldırıya uğradı. Sağ bacağının diz kapağı üstünden tek kurşunla yaralanan Altunhan, hastanede tedavi altına alınırken, güvenlik kameralarından tespit edilen silahlı saldırgan Özkan D., evinde tabanca birlikte yakalandı. Silahlı saldırıyla ilgili oldukları gerekçesiyle Remzi D. ve Fikret D. de polis ekiplerince gözaltına alındı.

ADLİYEDE SIKI GÜVENLİK

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde iki gün gözaltında kalan 3 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polis ekipleri adliye önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, şüphelilerin yakınları da adliyeye akın etti. Elleri önden kelepçeli olarak adliyeye getirilen şüphelilerden silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Özkan D., “Onların ve ailesinin nasıl yasal hakları varsa bizlerin de var. Biz illegal iş yapmıyoruz” diye bağırdı. Adliyeye getirilen şüphelilerin savcılık sorgusuna başlandı.

MAHALLEDE PANZERLİ ARAMA

Öte yandan Edirne polisi dün akşam, silahlı saldırı nedeniyle gözaltına alınan Özkan D.’nin evinde arama yaptı. Kıyık Mahallesi’nde çoğunluğu Romanların yaşadığı sokaklara giren polis ekiplerine panzer ve çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi de eşlik etti. Özkan D.’nin evinde özel eğitimli köpeklerle ile arama yapan polis ekipleri, herhangi bir suç unsuruna rastlamadı.

OTOPARK TARTIŞMASI

Edirne şehirlerarası otobüs terminalinde otopark işletmecisi olan 28 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Özkan D.’nin, geçen Mayıs ayında terminal ihalesini 5 milyon liraya 7 yıllığına alan işadamı Mustafa Altunhan ile yaşadığı tartışmalar nedeniyle silahlı saldırıda bulunduğu iddia edildi. Saldırının ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Altunhan’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisine devam edildiği belirtilirken, polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.



EÖ(LK/AK)