Cender Oteli önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde fener alayı, meşaleler ve Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı'na kadar gelen çoğunluğu gençlerden oluşan topluluğa, yoldaki esnaf ve vatandaşlardan destek geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, şarkı ve marşlarla 19 Mayıs coşkusunu hep birlikte yaşadı. Tiyatro sanatçısı Altan Gördüm, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Antalyalıya Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Tiyatrocu Talat Türkeli de Gençlerin Ata'ya cevabını okudu. Daha sonra sanatçı Bülent Ortaçgil, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'yla birlikte konser verdi. Bülent Ortaçgil’in şarkılarını dinleyen vatandaşlar, 19 Mayıs coşkusunu yaşadı.

Konseri izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu anlamlı geceye katkı verdiği için sanatçılara teşekkür ederken, "19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktı dedi ki 'Ben halkıma güveniyorum, halkımla bu savaşı vereceğim.' 93 yıl geçti aradan, bugün biz Antalya'da Akdeniz'den çıktık, buradayız. Biz halkız, biz kendimize güveniyoruz. Halk burada, sultan nerede? Halk burada, halife nerede? Sevgili Antalyalılar bu coşku, bu Atatürk sevgisi, Cumhuriyet sevgisi karanlıkları daima yıkacaktır. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların yoğun ilgisiyle gece boyunca sürdü.



SE (HA/RT)