Cuma Namazı sonrası, Yeni Çamlıca Mahallesi Aksekili Mehmet Uslu Camii önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, internet üzerinden yayılan “Müslümanların Masumiyeti” isimli filmi protesto etti. GÖNÜLDER tarafından düzenlenen protesto gösterisinde İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.



Ellerinde “Anamız babamız sana feda olsun ya Rasulallah.. İslama Müslümanlara ve Peygamberimize s.a.v hakaret edenler Allah’ın laneti üzerinize olsun” yazılı pankart ve “Müslümanlar terörist değildir”, “Gerçek terörist Amerikadır İsraildir” yazılı döviz taşıyan protestocular adına bir açıklama yapan GÖNÜLDER sözcüsü, İsrail asıllı Amerikan vatandaşı olduğu iddia edilen Nakoula Basseley Nakoula'nı finanse etmesiyle çekilen filmde Hz. Muhammed ile İslamiyetin aşağılandığını ve hakarete uğradığını belirtti. GÖNÜLDER adına konuşan sözcü, şunları söyledi:


“Söz konusu bu filmin galası, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemi gerçekleştireceğini ilan etme cüretinde bulunan küstah Rahip Terry Jones’in Florida’da kendi kurduğu kilisesinde gerçekleştirilmiştir. Filmin bazı bölümleri ise sosyal paylaşım sitesi ‘youtube’ üzerinden dünyaya servis edilmiştir. Açıkçası yapılan bu provokatif film, İslamofobi kokuyordur. Bu filmde, dünyada yaşayan 1.5 milyarı aşkın Müslüman kötülenmiştir. Bu filmde, Müslümanlara saygısızlık yapılmıştır. Sözde bazı entelektüel geçinen yazarlar ise bütün bunlara rağmen, Müslümanların bu filmi ciddiye almaması gerektiğini söylüyor. Biz bu düşünceye kesinlikle katılmıyoruz. Müslümanlar sadece ve sadece hassasiyet bekliyor.”


Açıklamanın ardından protestocular her hangi bir olay olmadan dağılırken, birkaç kişi ABD ve İsrail bayraklarını yaktı.



MD (MK) (FOTOĞRAF)