Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, Yönetmen Gani Rüzgar Şavata’nın 28 Şubat sürecinin konu edindiği belirtilen ‘Qüfür’ filminde kendisine ve İslami değerlere hakaret edildiği gerekçesi suç duyurusunda bulundu. Yönetmen Şavata hakkında suç duyurusunda bulunan Gündüz , 28 Şubat 2013’de vizyona girecek olan filmin vizyona girmeden durdurulmasını talep etti.


"FİLM BİZE HAKARET İÇERİYOR"


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatı ile gelen Müslüm Gündüz, savcılık işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Filmde kendilerine iftira atıldığını iddia eden Gündüz, “Gani Şavata diye bir zat varmış, bizi çağrıştıran bir film yaptığını duyduk. Biz filmin durdurulması için geldik. Bize hakaret içeriyor. Yapmadığımız şeylerle bizi itham ediyor. En mühimi ise İslamı küçültücü, İslamla alay edici şeyler gösteriliyor. Bunu engellemek için savcılığa müracaatta bulunduk" diye konuştu.


Bir basın mensubunun “28 Şubat soruşturmasında kimi askerler ve siviller tutuklandı. Bu konuda mağdur olduğunuz iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak mısınız? Davaya müdahil olacak mısınız? Ve gidişatı nasıl görüyorsunuz?" sorusuna Gündüz, olayın sivil boyutuyla ilgili geç kalındığını belirterek, “Bana göre askeri tetikleyen sivil oldu. Ondan sonra askeri ortaya döktüler. 'Vah niye böyle oldu, vah niye şöyle oldu' demeye başladılar. Aslında 28 Şubat'ı yaşayan herkes biliyor ki, o işi askerden çok sivil yaptı. Sivilden çok asker yaptı. Yani yüzde elli ellidir. Onun için siviller hakkındaki takibat gecikmiş sayılır" dedi.


“DARBE BİZİ, BİZ DARBEYİ KULLANDIK"


Gündüz "28 Şubat soruşturmasıyla ilgili davaya müdahil olmak için başvuruda bulunmayacağım. Darbe, kendine göre bizi kullandı, biz kendimize göre darbeyi kullandık. Bugün memleketimizde elhamdülillah güzel bir gidiş varsa, 28 Şubat'ın neticesidir bu. Yani 28 Şubat olmasa, bugün bir AK Parti de olmazdı. Bu güzel güzel şeyleri de görmezdik. Bütün milli eğitimde Kuranı Kerim ders olmazdı" diye konuştu.