Merkeze 10 kilometre uzaklıktaki kano ile gezinti yapma uygulaması tarihi Murat Köprüsü yakınında gerçekleştirildi. Suya indirilen kanolara binen gençlere neler yapmaları uygulamalı olarak öğretildi. Bu sırada kanoyu devirerek suya düşenler izleyenleri güldürdü. 

Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, SODES'in Muş'ta etkisini her geçen gün artırdığını söyledi. Su sporlarının Muş'ta yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını vurgulayan Göktürk, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin ilin doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlayacağını belirtti. Hüseyin Göktürk, "Projeye 7- 18 yaş arası 180, 18- 29 yaş arası 20 kişinin katılması planlanmaktadır. Projede 3 eğitmen görev alıyor. Proje ile ilgili spor malzemeleri ve 5 kano alınmıştır. Projede yer alan faaliyetlerde başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecektir" dedi.

Proje eğiticilerinden Şahin Şahin ise Muş'ta su sporları için çok uygun parkurların olduğunu söyledi. Şahin, "Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi' halkın yoğun ilgisine neden oldu. Muş'ta ilk defa kano sporunun yapılması ise şaşkınlık yarattı" diye konuştu.


 
MA(KS/BT)