Deniz Sinan Bulakçıbaşı tarafından kurulan Damla Sanat ve Kültür Derneği'nin korosu 12-18 yaş grubu öğrencilerden oluşuyor. Dernek Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı, bu çocukların çoğunun köylerde yaşadığını söyledi. Öğrencilerin yabancı dilde şarkı öğrenmeleri yanında bağlama, flüt, kaval, keman, gitar ve piyano kurslarının da verildiğini kaydeden Bulakçıbaşı, "Hedefimiz dünyaya açılmak" diye konuştu.

Dernekte şan dersleri veren Gazi Eğitim Enstitüsü Güzel Sanatlar Bölümü mezunu Ali Kalkan ise öğrencilere yabancı dildeki şarkıları önce Türkçe olarak öğrettiklerini daha sonra notaya dökerek yabancı dilde ezberlettiklerini aktardı. Kalkan öğrencilere Arnavutça, Boşnakça, Zazaca, Kürtçe, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca başta olmak üzere 15 dilde şarkı öğrettiklerini belirterek, "Hedefimiz Aralık ayının sonunda Muş'ta vereceğimiz konserde 15 dilde şarkı söylemek" dedi.

MUTLAKA 2 MÜZİK ALETİ ÇALACAKLAR

Dernekte flüt ve koro çalışmasını yapan öğretmenlerden Gül Birinci, "Öğrenciler çok başarılı. Ezberleri de kuvvetli. Yabancı dilde şarkıların yanında çalgı aletlerini de öğretiyoruz ki, hem çalsın hem de söylesinler. Her öğrenci mutlaka iki çalgı aletini çalmayı öğrenecek" diye konuştu.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Taşdibek köyünde oturan Muş Merkez Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencisi Hilda Taş, "Yabancı dilde şarkı ezberlemek ve söylemek ilk başta zordu. Ama şimdi alıştık. Amacımız ülkemizin değişik yerlerinde konserler vermek" diye dedi.