Korkut Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler, pansiyon sıkıntısı çekiyor. Okullarında pansiyon olmaması nedeniyle Korkut YİBO'daki pansiyonun 3'üncü katı kız öğrencilere verildi. 76 öğrenci kapasiteli pansiyonda Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde okuyan 182 öğrenciden 120'si kalıyor. İlköğretim öğrencileri ile aynı pansiyonu paylaşan kız öğrenciler, ilkokulda kullandıkları ve boyları kısa olan yataklarda yattıklarını, sırt ağrısı çektiklerini söyledi.

Bitlis’in Güroymak İlçesi'nden Muş’a okumaya gelen Yazgür Kanbay, ailelerin kızlara okumak için şans verdiğini, eğer bu şansı kullanamazsa evlendirileceklerini kaydetti. Yazgür Kanbay, "Daha iyi şartlarda, yaşanabilir pansiyonda okumak istiyoruz" dedi.

Korkut Kız Teknik ve Meslek Lise Müdürü Remzi Sayılgan, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun kırsal kesimden geldiğini, ancak kızların kalabileceği bir pansiyonları bulunmadığını belirtti. Pansiyon yapılmadığı takdirde kız öğrencilerin liseye veda edeceklerine dikkati çeken Sayılgan, "Acil olarak 350 kişilik kız pansiyonuna ihtiyacımız var. Kız öğrenciler, evlenmek istemiyor. Okumak istiyor" diye konuştu.