Vardan, şunları söyledi:


"Yaklaşık bizim 100 metre gerimizde olan bir hadise maalesef. Biz yönetim kurulu toplantısını yapıyorduk. Aşağı yukarı 06.30'dan beri MÜSİAD'taydık. 08.55 civarındaydı tahmin ediyorum iki tane ciddi patlamayla irkildik, büyük bir sarsıntı oldu. Deprem olduğunu düşünenler de oldu aramızda ama belliydi patlama olduğu. Dışarı çıkıp, baktığımızda maalesef çevik kuvvet aracına yönelik bir patlama olduğunu gördük. Duyduğumuza, öğrendiğimize göre bir motosiklet üzerine yerleştirilmiş olan bombaların uzaktan kumandayla patlatılmış olması neticesinde oluşmuş bir hadise gibi gözüküyor. Maddi hasarlar var ama can kaybı olmaması bizim en büyük tesellimiz, sevincimiz. Maalesef yaralanmalar oldu tabii güvenlik kuvvetlerinde ve biz onlara elimizden geldiği kadar MÜSİAD bünyesinde ilk müdahaleyi yapmaya çalıştık."


TEHDİT BİZE KARŞI DEĞİL


Daha önce kendilerine yapılmış herhangi bir tehdidin olup olmadığı sorusu üzerine a Vardan,  "Yok, bizimle alakalı bir şey yok zaten. Sadece mevki olarak bizim orada oluşmuş olmasından dolayı. Her yerde olabilir. Dileğimiz böyle hadiseleri hiç yaşamayalım" dedi. Koruma talebinde bulunup bulunmayacaklarınının sorulması üzerine ise Vardan, şöyle konuştu:


"Kime karşı? Tehdit bize karşı değil zaten, yani aslında hiç olmaması gerekir. Hiç korunmaya gerek olmadan bizim ülkemizde huzur ve refah içinde yaşıyor olmamız lazım. İnsanların oturup, cddi olarak düşünmesi lazım. Sorunları varsa, oturulup ciddi olarak konuşularak bunun çözülmeye çalışılabilir. Bunların çözüm yeri hiç bir zaman terörist saldırılar değildir. Tabiki insanların farklı algılamaları, talepleri olabilir. İnsan olmanın gereğidir bu. Ama hiçbir zaman bu taleplerin yerine getirilme şekli, yöntemi, usulü terör değildir, olmamalıdır da. Bunlarla da şimdiye kadar hiç bir şey elde edilemedi, bundan sonra da elde edilemez."