HOCALARIMDAN BİRİYDİ


Kardeşini son yolculuğuna uğurlayan abla Yıldız Kenter, konuşmasına “Müşfik bak salon full dolu" sözleriyle başladı. Yıldız Kenter, kardeşini uğurlarken şunları söyledi:

“Ona doğduğu andan başlayarak hayranlık duymaktaydım. Hep gıpta ederek baktım ona. Genç yaşlarımda ilk hocalarımdan biri oldu. Doğallığı Müşfik’ten öğrendim. Gerçek olabilmeyi ve bunu büyük bir sadelik içinde gösterişsiz yapabilmeyi ondan öğrendim. Ben onun hiç belli etmeden ortaya koyduğu ustalığı izleyerek büyüdüm. Ona minnetarım. Müşfik olmasaydı Yıldız Kenter olmazdı. Benim ilk öğrencim ve en büyük hocam oldu."


HEPİNİZ İÇİN ÖPTÜM


Müşfik Kenter’in eşi Kadriye Kenter de “Çok huzurluyum. Çünkü, ona hayatımın güneşi olduğunu ömür boyu söyledim. Son anımıza kadar o da bana söyledi. Sizler için teşekkür ettim. Sizler için şükrettim. Onun her yerini öptüm. Ayaklarının altına kadar öptüm. Hepiniz için öptüm. Şükürler olsun Müşfik Kenter’i tanıdığım için. Onun sayesinde çok fazla Müşfik var, çok fazla sevgi var. Onun sayesinde çoğalttık sevgileri" diye konuştu.


ALKIŞLARLA UĞURLANDI


Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra Büyük Usta’nın öğrencileri de teker teker sahneye çıkarak hocalarına veda etti. Konuşmaların ardından Kenter’e vedaya gelenlerin hepsi sırayla sahneye çıkarak, Kenter’in sesi eşliğinde Usta’yı selamladı. Kenter’in sahneye getirilirken olduğu gibi yine alkışlarla Kenter Tiyatrosu’ndan çıkarılarak, Teşvikiye Camii’ne götürüldü.




 


(BB)