Önceki gün, akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede solunum ve dolaşım yetersizliği sonucu 80 yaşında hayatını kaybeden Müşfik Kenter için, Teşvikiye Cami’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Tören sırasında taziyeleri, Kenter’in eşi Kadriye Kenter, ablası tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter ve kızları kabul etti. Bu sırada gözyaşlarına boğulan Yıldız Kenter’i, sanatçı dostları kucaklayarak teskin etti. Törene, CHP Genel Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Kenter ailesi, oyuncunun yakınları, öğrencileri, sanatçı arkadaşları ve dostları katıldı.

Tabut, cenaze namazının ardından alkışlar arasında omuzlara alındı. Çiçeklerle süslenen tabut, cenaze arabasına konularak toprağa verilmek üzere Kilyos Mezarlığı’na götürüldü.

HOCALARIN HOCASI OLARAK BİLDİĞİMİZ BİR İNSAN

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Türk tiyatro tarihine altın harflerle ismini yazdırmış, beyefendiliği ve mütevazılığının yanı sıra güzel bir tiyatro ve aynı zamanda sinema sanatçısı bir isim. Buğulu sesiyle birçok seslendirmesini de biliyoruz. Hocaların hocası olarak bildiğimiz bir insan. Birçok öğrencisi halen sahnelerde. Bir ekol sahibi, farklı bir yapısı olan nadide insanlardan birisi. Yeri kolay doldurulamayacak kadar farklı bir insan. Kendisine rahmet diliyorum. Sevenleri, ailesi başta olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Sanatçı Oktay Kaynarca da “Bu bir yolculuk. Çok güzel oldu yolculuğu hocanın. Allah herkese böyle bir yolculuk nasip etsin. İşte burada görüyorsunuz. Bu kadar insana emeği var. Buraya gelmiş herkese mutlaka bir elinin değmişliği var. Türk tiyatro dünyasının çok önemli bir mihenk taşı. Hayatımda gördüğüm en önemli oyuncu, en güzel insan. Bugün onu uğurluyoruz. Işıklar içinde gitsin inşallah” diye konuştu.


ÖA(BB) (FOTOĞRAF)