Musevi Cemaati Ruhani Lideri Hahambaşı Heleva ve beraberindeki Cemaat Başkanı Sami Herman, Büyükelçilikte görevli Kaan Esener ve Musevi Cemaati Eski Başkanı Silviyo Ovadyan'ı havalanından Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer karşıladı. Heleva ve beraberindekiler ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Daha sonra Valilik Alipaşa Toplantı salonunda 6 derslikli okulun protokolü imzalandı.

Burada Ruhani Lider Heleva yaptığı konuşmada, deprem sonrası herkes gibi kendilerine de görev düştüğünü ve böyle bir okul yaptırmayı düşündüklerini söyledi. Heleva, Türk yetkililerin kendilerine bir teşekkür etmelerinin kedilerini yeterince mutlu edeceğini ifade etti.

'CEMAATTEN VEFA ÖRNEĞİ'

Van Valisi Münir Karaloğlu da, Musevi cemaatinin acıyı paylaşarak anlamlı bir yardımda bulunduklarını söyledi. Vali Karaloğlu, ayrıca cemaatin vefa örneği göstererek okula eski bir dışişleri çalışanı olan Selahattin Ülkümen'in adını verdiklerini ifade etti.

Protokol imzalanmasının ardından Vali Karaloğlu Hahambaşı Heleva'ya üzerinde Van Kedisi bulunan porselen tabak hediye ederken, Heleva ise Vali Karaloğlu'na sinagoglarla ilgili kitap hediye etti. Daha sonra Hahambaşı Heleva ve beraberindekiler okulan açılışı için Kıratlı Köyü'ne gitti.



OB,MÇ(FE/COŞ)