Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Musa Kanğ, 3 Kasım 2009 günü ortadan kayboldu. 6 gün sonra Devlet Demir Yolları yakınındaki metruk bir binada Musa'nın cesedi bulundu. Türkiye'nin gündeminde uzun süre kalan cinayetle ilgili olarak hırsızlıktan sabıkası bulunan 17 yaşındaki Burhan E., tutuklandı. Burhan E., 22 Haziran 2010 günü çıkarıldığı Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, Musa'yı zorla alıkoymak ve hürriyeti tehdit suçlarından 8 yıl, kasten öldürmek suçundan ise 24 yıl olmak üzere toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, 20 Aralık 2011'de verdiği kararda toplanan delilleri yeterli buldu. Sanığın kasten öldürme ve çocuğun hürriyetini yoksun kılma suçlarını işlediğine kanaat getiren Yargıtay, yerel mahkeme gibi cezayı azaltıcı sebeplerin bulunmadığına karar verdi.

İncelenen dosyaya göre verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmediğini dikkati çeken Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, 32 yıllık cezanın aynen onanmasını kararlaştırdı.