Muradiye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından eski Van yolunda düzenlenen koşuya, sağlık raporu olan öğrenciler katılabildi. İlk olarak yarışmacıların sağlık raporları kontrol edildi, daha sonra da yarışmaya geçildi. 112 öğrenci, küçük kızlar 800 metre, küçük erkekler 1000 metre, yıldız kızlar 1200 metre ve yıldız erkekler 1500 metre olmak üzere 4 ayrı kategoride yarıştı. Bazı veliler de öğrencilerle birlikte koşarak çocuklarına destek olmaya çalıştı.

Yarışmanın sonunda, yıldız kızlarda İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şehriban Belet, küçük kızlarda Ünseli Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Mihriban Altaş, küçük erkeklerde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Yusuf Atmaca, yıldız erkeklerde ise Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Mevlüt Güzel birinci oldu.

Yarışma sırasında kıyasıya mücadele eden bazı kız öğrenciler ise zor anlar yaşadı. 4 kız öğrenci yarışma bitiminde baygınlık geçirdi. İlk müdahaleleri öğretmenleri tarafından yapılan öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.