Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile Munzur'a has endemik bir balık türü olan kırmızı pullu alabalıkların nesillerinin tükenmemesi ve çoğaltılması için çalışma yapıldı. Tunceli ile Ovacık İlçesi arasında yer alan Munzur Vadisi milli parkı içinden geçen Munzur Çayı'nda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 5 yıl önce yakalanan 80 anaç alabalık Trabzon Maçka'daki üretim çiftliklerinde özel yöntemler ile doğal ortamlarında üretildi. Anaç alabalıklardan üretilen 49 bin yavrudan 5 bini, geçen mayıs ayında Munzur Çayı'na bırakılmıştı.

35 bin yavru alabalık da bugün doğal ortamlarına bırakıldı. Özel yöntemler ile tamamen doğal ortamlarda üretilen kırmızı pullu alabalıkların Munzur Çayı'na bırakılması için düzenlenen törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15'inci Bölge Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün görevleri arasında yer alan, doğaya hayvan yerleştirme projelerinden biri olan Munzur Suyu'na balık yerleştirme projesinde artık balıkları Munzur'a bırakıyoruz. Bugün 35 bin yavru alabalığı bıraktık, geçtiğimiz aylarda da 5 bin yavru alabalık bırakmıştık. Bu yılki çalışmalarımızı tamamladık. Gelecek yıl da aynı programı yürütüp 50 bin civarında yavru alabalığı Munzur'a bırakarak balık neslinin devamını sağlayacağız. Ayrıca Munzur'da olta balıkçılığını geliştirmek ve bunu bir  proje ile hayata geçirmek için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından 35 bin yavru alabalık, Tunceli il merkezi yakınlarında ve Munzur Vadisi'nin birçok noktasında Munzur Çayı'na bırakıldı.



FD(GG/AAA)(FOTOĞRAF)