Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı'nın Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlediği, 'Zonguldak'ın Geleceği, Türkiye'nin Geleceği' konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Türkiye'nin yarına yönelik bir planı olmadan yönetildiğini savundu. Soysal, "Planlama; Türkiye'de yapılmış, denenmiş, kurulmuş, insanların yetiştirildiği, iş görme yöntemi. Ama bugünün Türkiyesi'nde planlama diye bir şey yok. Belki kurumlar var plancılar da var ama Türkiye'de planlama yapılmıyor. Türkiye yuvarlanıyor. Yani duruma göre, 'Şunu yapalım, yarın şunu yapalım' diye bir şey yok. Bir planı yok Türkiye'nin" dedi.

Soysal, bir ülkenin ekonomik ve sosyal planlama yaparak çok daha iyi yönetilebileceğini ifade etti. Soysal, "Ama bu Başbakanımızın dediği gibi '3 çocuk yapın' diyerek olmuyor. Nüfus planlaması yapılacaksa bile böyle yapılmaz, başka şekilde yapılır. Planlama diye bunu topluma sunmanın ve insanları böyle saçma konularla meşgul etmenin alemi yok" diye konuştu.

Mümtaz Soysal, Türkiye'de hukuk sorunu da olduğunu söyledi. Soysal, "Türkiye bugün hukuksuzlaştı. Türkiye'de hukuk yok. Her şeyin yapılabildiği yerde hukuk yok demektir" dedi.



GG(EE/BT)