Büyükorhan İlçesi’ne bağlı Hacılar Köyü Muhtarı Ahmet Arı’nın azalarıyla anlaşamaması krize neden oldu. Azalardan 4'ü anlaşmazlık yüzünden istifa edince yerlerine yedek 4 üye atandı. Ancak onlar da istifa edince olaya İlçe Seçim Kurulu 22 Nisan’da azaların yeniden belirlenmesi için seçim kararı aldı.

İstifa eden asil üyelerden Bayram Ulutaş, muhtarın köyde yapılacak ve yapılan işlerde tek başına hareket ettiğini ve kendilerine danışmadığını bildirerek, “Tek başına köyü yönetmeye çalıştı. Kendisine neden böyle yaptığını sorduğumuzda bize açıklayıcı cevaplar vermedi. Bizle anlaşmazlığa düştü. Biz de tepkimizi istifa ederek verdik” dedi.

Köy Muhtarı Ahmet Arı ise azaların istifasına bir anlam veremediğini belirterek, “2009 seçimlerinde köylünün ve azalarımın kendi istekleri üzerine aday olarak seçimlere girerek kazandım. O yıldan bu zamana kadar her şey yolunda gidiyordu fakat bir anda anlamadığım bir şekilde azalarım bana ters düştüler. Onların iddia ettikleri gibi kendi başıma hareket etmedim. Kendi başıma karar almadım. Köyümüz adına alınan tüm kararlar ortak kararlarımızdır yapılacak olan tüm işlerde onlara danışarak karar aldık niye böyle yaptılar hala anlayabilmiş değilim” diye konuştu.



AK(FK/AAA)