Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün, Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirdiği huzur toplantısına mahalle muhtarlarının yanısıra okul idarecileri de katıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yaşar Topçu, Trafik Şube Müdürü Ragıb Uğur Çağlar, Asayiş Şube Müdürü Savaş Topaloğlu, Çarşı Polis Merkezi Amiri Zafer Kuyu, Soğuksu Polis Merkezi Amir Vekili Yusuf Tufan, görev alanlarıyla ilgili faaliyelteri, projeleri ve suç analizleri hakkında bilgi verdi.

Toplantının soru- cevap bölümünde söz alan Bağlık Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın, mahallesindeki bir olayı '155 Polis İmdat' hattına ihbar ettiğinde gelen polis ekibinin, ihbar ettiği kişinin yanında, "İhbarı muhtar yaptı" diyerek, kendisini zor durumda bıraktığını söyledi. Polis ve muhtarların müşterek çalışması ve iç içe olması gerektiğini ifade eden Muhtar Aydın, "Mahallemde bir olay oluyor ve polisi arıyorum. Polis geliyor, şahsa ihbarcının ben olduğumu söylüyor. Bu benim için de polis için de olumlu bir şey olmuyor. Buna dikkat etmenizi rica ediyorum" dedi.

Asayiş Şube Müdürü Savaş Topaloğlu ise muhtarların kamu görevlisi olduğunu hatırlatarak, şöyle cevap verdi:

"Kamu görevlisinin suçu bildirme yetkisi var. Şahit olduğu bir suçu bildirmemesi ayrıca bir suç oluşturuyor. Bundan dolayı siz ihbarcı olarak değil, kamu adına suç duyurusunda bulunuyorsunuz. Siz şahıs olarak değil, kamu olarak suç duyurusunda bulunmuş olursunuz. Sizin isminizin açıklanması ile vatandaşın isminin açıklanması farklıdır. Bunu ayıralım."



DS(EE/SS)