Akhisar Merkez Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Parkı içinde bulunan İnönü Mahallesi Muhtarlığı binasına gelenler bir bebek annesi muhtar Figen Karabulut Saklıca’yı görünce şaşırıyor. Muhtar Saklıca, mahalle sakinlerinin işini hallediyor hem de üç aylık oğlu Ahmet Efe’yi gözünün önünden ayırmıyor. Mahalle sakinlerinin çok sevdiği kadın muhtar, aynı zamanda kültürel faaliyetlerine de devam ediyor.

Muhtar Figen Karabulut Saklıca, halka hizmet etmek için muhtarlığa aday olduğunu ve halkın da kendisini destekleyerek bu göreve getirdiği belirtti. Muhtar olduktan sonra Kadir Saklıca ile tanıştığını ve evlendiklerini kaydeden kadın muhtar, şimdi de 3 aylık oğlunu kucağına aldığını söyledi. Figen Karabulut Saklıca, şöymle dedi:

"Bana 24 saat yetmiyor. Anlayışlı eşim sayesinde her yere yetişmeye çalışıyorum. Eşimin annesi babası vefat etmişler. Benim annem de rahatsız. Biricik oğlum Ahmet Efe’nin ihtiyaçlarını hazırlayıp muhtarlığa geliyorum. Burada uyutuyor, emziriyor, altını alıyorum. Aynı zamanda gelen mahalle sakinlerinin işlerini görüyorum. Akhisar Musiki Derneği korosunun şefi Turgay Kızıltuğ yönetimindeki çalışmalara da katılıyorum. Yıl içinde verilen konserlerde solist olarak şarkı söylüyorum. Günlerim dolu dolu geçiyor. Eşim, ablam, arkadaşlarım bana destek oluyorlar. Şimdi tek hedefim biricik oğlumu vatanımıza iyi bir evlat olarak yetiştirmektir."

Toplam nüfusu 13 bin olan İnönü Mahallesi sakinlerinin her türlü sorununu yetkililere iletmeye çalıştığını kaydeden Saklıca, "Benim anlamakta zorluk çektiğim devletin bizlere verdiği 354 lira maaş. 1000 nüfuslu yerde görev yapan muhtar da, benim gibi 10 binleri aşan mahalle muhtarları da aynı maaşı alıyorlar. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanısındayım" diye konuştu.



NA(İÖ/İD)