Kaza 2010 yılının Aralık ayında merkez İlkadım İlçesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Ordu'dan gelen ziraat mühendisi Mahmut Yılmaz ile Tokat'ta oturan arkadaşı harita mühendisi evli ve 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Özlem Türkaydın, bir iş için Samsun'da buluştu. Atatürk Bulvarı'ndan karşıdan karşıya geçmek isteyen 2 mühendis arkadaşa, Fahri Duran yönetimindeki 55 EC 389 plakalı otomobil çarptı. Sürücü kazanın ardından kaçarken, yaralanan mühendislerden Türkaydın kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırması'nda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın ardından soruşturma başlatan polis, olay yerinde kırılıp düşen otomobilin yan aynasından yola çıkarak sürücü Fahri Duran'ı bir gün sonra yakalayıp gözaltına aldı.  Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Duran, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaklaşık 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Duran bugün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle son kez hakim karşısına çıktı.

Savunmasında kendisinin hatalı olmadığını ileri süren Duran, "Hızım 70 kilometre civarındaydı. Yola 2 kişi çıktı. Bu 2 kişi konuşarak yola atladı. Bana yeşil yanıyordu. Çarpmamak için sol şeride geçtim. Ancak 2 kişi geçip geçmeme konusunda kararsız kalınca kaza oldu. Korktuğum için de durmayıp kaçtım. Çok üzgünüm" dedi.

Duruşmaya katılan ve kazada yaralanan Mahmut Yılmaz ise olay yerindeki kamera kayıtlarının tekrar incelenmesini istedi. Mahkeme heyeti, Yılmaz'ın bu talebini kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, 'ölüme ve yaralamaya neden olmaktan tali kusurlu' bulunan sanık Fahri Duran'a, iyi halini dikkate alarak, 2.5 yıl hapis cezası verdi. Sanığın sabıkasının bulunmaması nedeniyle de mahkeme heyeti bu cezayı 18 bin 200 TL'ye çevirip, bunu da 20 taksitle ödemesine karar verdi.



İA(İS/SS)