Mehmet Kardil’in Yayla Mahallesi’ndeki evini arayan dolandırıcı, kendini 'İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa' olarak tanıtarak, hesaplarının, kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK’nın eline geçtiğini, ailesinin ve kendi hayatının tehlikede olduğunu söyleyip görüşmek istedi. Eşinin olayı anlattığı oğlu Muammer Kardil, şüphelenerek, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nü aradı. Babasının buradan aranmadığını öğrenen Muammer Kardil, '155 Polis İmdat' hattını arayarak durumu anlattı.

Mehmet Kardil’in cep telefonunun sürekli meşgul çalması üzerine dolandırıcılarla görüştünü anlayan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi yetkilileri, tüm bankalara ekip gönderdi. Kardil, bir saatlik aramanın ardından bir bankanın içinde polis tarafından başka bir bankadan çektiği 9 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzereyken bulundu. Mehmet Kardil’e dolandırıldığını anlatan polis, dolandırıcıların yerini tespit edebilmek için görüşmeyi kesmemesini söylendi. Bankadan dışarı çıkan Mehmet Kardil, polisin yönlendirmesiyle vatandaşların meraklı bakışları arasında dolandırıcıyla konuşmaya başladı.

POLİS: PANİK YAPMA SAKİN OL

Polis zaman zaman Kardil’in kulağına ne yapmasını gerektiğini söylemesi ilginç görüntüler oluşturdu. Mehmet Kardil ise heyecandan titremeye başlaması üzerine polis, "Panik yapma sakin ol" diye uyarıda bulundu. Kendisinden 30 bin lira istenen Kardil, dolandırıcıyla görüşmesi ise kameralara yansıdı. Kardil’in yanındaki polis ise "Telefondakine 'Para hazır. 20 bin lira çıkarabildim sana' de" diyerek ne söylemesi gerektiğini anlattı. Daha sonra muhtarlık binasına alınan Kardil, dolandırıcılarla pazarlığını sürdürdü. Bu sırada polis ekipleri de cep telefonu numarasından dolandırıcının yerini tespit etmeye çalıştı.

Mehmet Kardil, Asayiş Şubesi’ne götürülürken "Geçmiş olsun" diyen gazetecilere, "Sağ olun. Bir operasyon yapalım dedik ama karıştı galiba her şey. Dolandırılmadım" dedi. Polis, dolandırıcıları bulmak için soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Ayrıca aynı saatlerde başka bir bankada da aynı yöntemle gerçekleşen dolandırıcılık girişiminin de polis tarafından engellendiği öğrenildi.