Ramazan Bayramı'nın ilk günü seçim bölgesi Yalova'da geçiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem ince, partisinin il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada açıklamalar yapan İnce, devletin otoritesini kaybettiğini iddia etti. BDP milletvekillerinin bir grup PKK’lı ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren İnce, bunu sert bir dille eleştirdi.

“Türkiye’de işler çivisinden çıktı. İşlerin çivisinden çıkmasının başlangıcı PKK ile AKP’nin Oslo görüşmesidir" diyen İnce, "Oslo’da MİT Müsteşarının PKK’lılara, CHP’yi nasıl şikâyet ettiğini gördük. Burada, ' Bu CHP olmasa sizin istediklerinizi yapacağız' dediler. Yine bugün MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan’ın Başbakan’ın özel temsilcisi olarak o görüşmelere katıldığını hepimiz hatırlıyoruz. Başbakan referandum öncesinde Kayseri Meydanı’nda ‘Görüşen şerefsizdir’ demişti. O 'şerefsizdir' lafı Kayseri meydanında asılı duruyor. Lazım olan gitsin alsın. Bu anlamda Türkiye’nin geldiği nokta gerçekten de üzücüdür. Milletvekilimizi kaçırıp sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDP’li milletvekillerini PKK’lı teröristler karşılıyor. Sarmaş dolaş can ciğer kuzu sarması oluyorlar. Böyle bir ortamda devlet yok, devlet otoritesini kaybetmiş. Başbakan Türkiye Cumhuriyeti’nin her santimetre karesine hâkimiz diyordu. Öyle olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu görüşmelerden sonra Başbakan’ın dün ki açıklamaları ve partimize çamur atması dayanılacak gibi de değildir. AKP artık PKK ile kol koladır. AKP, PKK, Kandil, İmralı can ciğer kuzu sarmasıdır. Bütün bunlar ortadayken CHP’ye çamur atması inanılacak gibi değil. Türkiye otoritesini kaybetmiştir ve Türkiye bu noktaya AKP ile gelmiştir" diye konuştu.

"EMPERYALİST GÜÇLERİN TAŞERONU"

Konuşmasının devamında Ak Parti'nin Ortadoğu’da emperyalist güçlerin taşeronluğuna soyunduğunu söyleyen İnce, “Sıfır sorun noktasından çıkıp sıfır komşuya ulaştık. Suriye düşman ülke, Irak’la devlet temasımız yok. Tek dostumuz Barzani kaldı. Suriye’ye demokrasi getireceklerdi. Ama Suriye’ye demokrasi getirmek isteyenler, ABD’nin geçmişte Irak’a da demokrasi getirdiğini galiba unuttular. Katar'da, Suudi Arabistan’da demokrasi mi var? AKP Emperyalist güçlerin taşeronudur. AKP Emperyalist güçlere teslim olmuş bir partidir. Türkiye’nin bağımsız bir devlet olmasını tehlikeye sokmuş bir partidir. 90 yıllık kazanımlarımızı kaybetmek üzereyiz. Türkiye onurunu kaybetmiştir" dedi.

Muharrem İnce, Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 83’üncü yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na partililerle birlikte çelenk bırakılmasına izin vermeyen Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova'nın Bağımsız Belediye Başkanı Yakup Koçal’ı da eleştiren İnce, “2002 ve 2003 yıllarında Atatürk’ün Yalova’ya gelişini törenlerle kutlamıştık. Yalova Belediyesi ve Valilik buna ön ayak olmuştu. Bugün ne oldu da bu ülkenin Valisi, Belediye Başkanı Atatürk’ün adını ağzına almaktan korkar oldu" diye konuştu.