CHP Uşak il yönetiminin düzenlediği 'Türkiye nereye gidiyor?' panelinde konuşan Muharrem İnce, mikrofonda sesin yüksekliğinden rahatsız olunca, “Mikrofonun ekosunu ayarlayın ben şarkıcı değil, milletvekiliyim” diyerek espri yaptı. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Edoğan, Bülent Arınç ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i sert ifadelerle eleştiren Muharrem İnce, şunları söyledi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cibilliyet tartışmasını çok seviyor. 'Biz CHP’nin cibilliyetini biliriz' diyor. Ben anlatayım CHP’nin cibilliyetinde kısacası çağdaşlaşma, kalkınma, cumhuriyeti yaratma var. Senin cibilliyetinde ne var? Senin cibilliyetinde kendi liderini arkadan hançerlemek, BOB eş başkanlığı, 'Amerikalı askere dua ediyorum' demek, Kayseri’de konuşmanda 'şerefsiz' demek, 'Oslo’da görüşmedim' deyip görüşmek ve Barzani’ye 'Türkiye seninle gurur duyuyor' deyip bağırtmak var. Bunları okut öğretmen yap, memur yap, başbakan yap, cumhurbaşkanı yap, bunların cibilliyetinde Atatürk düşmanlığı var. Ama bizler bu topraklarda cesur olacağız. Biz biber gazından, barikatlardan, işyerimize maliyecilerin gelmesinden korkmayacağız. Bin 500 koruma ile gezen Başbakan o korumalar olmadan kabadayılık yapamaz. İlelebet bunlar böyle kalmayacak. Erdoğan’ı eski günlerine geri döndüreceğiz. 1986, 1989 ve 1991 yıllarında sandığın içinde kaldı. O günlerini ona yine yaşatacağız. Umudun ve özgürlüğün ülkesi herkesin Türkiye’sini kurmalıyız.”

BİBER GAZI HARCAMASI NE KADAR

Kasım ayı TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 'Bütçe açık verdi' dediğini belirten Muharrem İnce, “Bakan Şimşek, 'terörle mücadele, öğretmen ataması, memura zam, tarıma destek yaptık bütçe açık verdi' diyor. Be vicdansız yapmayacak mıydınız? Buradan soruyorum. Suriye’deki muhaliflere kaç para verdiniz? Libya’daki muhaliflere kaç para gönderdiniz? Başbakan’ın kaç tane uçağı var? Başkanlık sarayı yapılıyor kaç para harcanıyor? Sen önce bunlara cevap ver" dedi.

Muharrem İnce, sözü biber gazına getirerek, "Bu topraklarda biber gazı harcaması ne kadar bunu anlatsınlar. 75 milyonun hepsi biber gazının tadını alacak merak etmeyin. Milletvekillerine gaz sıkılabilir ama ona su sıkmayın, o zaten yeterince sulu” diye konuştu.

ARINÇ HELALLİK ALSIN

Başbakan Bülent Arınç'ın 'ağlamaktan sorumlu' olduğunu ve hacca gittiğini söyleyen Muharrem İnce, "Arınç, hacda açıklama yapıyor ve ’Şeytanımızı taşladık’ diyor. Hepimiz elektrik abonesiyiz. Ve faturalarda TRT payı var. AKP borazanı TRT, elektrik faturasından pay alıyor. Herkes hacca giderken helallik alır. Bülent Arınç, elektrik faturasından TRT payı alıyor helallik almadan hacca gidiyor. Vatandaştan TRT için helallik alsın önce” dedi.

Herkesin lider olamayacağına dikkat çeken İnce, “Atatürk, İnönü ve Ecevit’in ülkemiz adına güzel sözleri vardır. Peki ’Artislik yapma lan, al ananı git’ denince kim akla geliyor. Tabi ki Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

Muharrem İnce, panelin ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Kemalöz Mahallesi’nde Halk Evi’nin açılışını yapan İnce, CHP Uşak il yönetiminin verdiği Güç Birliği yemeğine katıldı.

YK(İÖ/ESM)