CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Milletvekilliği değil fedailik yapmaya gelmişler. İçeriye sadece 3 Grup Başkanvekili olarak girdik. Söz talebinde bulunduk. Söz taleplerimiz, önergelerimiz yok sayıldı. Bu görüşmeler 'Yok' hükmündedir. Meclis Başkanı'nın komisyon çalışmalarını denetlemesi gerekir. Yasamanın başındadır. Sadece bize değil MHP'li üyelere de söz hakkı verilmedi" diye konuştu.

"Komisyon üyesi olmayanların oy hakkı yoktur" diyen İnce, "Bu eşkiyalık, zulüm dönemi. 12 Eylül Kenan Paşa'nın döneminde cezaevlerinde işkence vardı. Şimdi Meclis'te işkence var. Tahmin ediyorum, bizi Genel Kurul salonuna da sokmazlar. Komisyon kapılarını tutup, sayısal çoğunluklarına güvenip, bizi içeri sokmayarak, bu yasayı geçirebilirler. Ama sonuna kadar direneceğiz. 11 Mart demokrasi için darbe günüdür. Yüz karası bir gündür. 11 Mart demokrasinin lekeli günüdür. Meclis Başkanı'da sesini çıkaramıyor. Hala siyasi hırslarının peşinde" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce sözlerini şöyle sürdürdü;

"Komisyon Başkanı da herhalde koltuğunu korumuştur. O oylamayı yaptığı için gece huzurlu uyumuştur. Başbakan talimat verdi, sopayla yasa geçirme devri başladı. Dünkü yapılan oylama değildir, oylama yapılmış gibi yapılmıştır. Bu komisyon toplantısı iptal edilmelidir. Bunu yapabilirse Meclis Başkanı'na her gördüğüm yerde teşekkür ederim. Bu duruşu gösteremezse, artık onu tanımıyorum. Hiçbir toplantısına da gitmem. Komisyon başkanı ayıplarını kırtasiye malzemesi ile kapatmaya çalışmıştır."

İnce, dün "Yere düşen bir milletvekiline tekme atan ya da atanlar şerefsizdir" dediğini, bu sözünün arkasında olduğunu belirtti.



DHA(MV/İD)