CHP Sinop İl Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen bir etkinliğe katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yaptığı konuşmada Ak Parti'ye ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yüklendi. Karanlığa teslim olmadan karamsarlığa kapılmadan çalışmaya devam edeceklerini dile getiren İnce, "Her gecenin bir sabahı vardır. Çok yakında bu ampul sönecek, güneşin aydınlığıyla hep birlikte aydınlanacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la girdiği taciz polemiğine de değinen Muharrem İnce, "Sayın Bülent Arınç, gel benim o dokunulmazlığım kaldırılırken oy kullan. Diyelim ki hakim beni suçlu buldu. O zaman beni mecliste taşlasınlar. İlk taşı da Hüseyin Çelik atsın" diyerek kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.

Ak Partili birçok milletvekilinin iddia dosyasının mecliste olduğunu da belirten İnce, "Bana bir iftira atıyorsun. Mecliste yüzlerce iddia var. Zimmet, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, PKK'ya yardım etmek. BDP'lilerden söz etmiyorum, Ak Partili milletvekillerinden bahsediyorum. Benim için de 2-3 iddia var. Polise mukavemetten tutun da başka şeylere kadar. Bu iddianın karar mercii kimdir? Medya mı karar verecek benim suçlu olup olmadığıma, Bülent Arınç mı karar verecek, ben mi karar vereceğim? Hayır, yargı karar verecek. 10 senedir neden dokunulmazlıkları kaldırmıyorsunuz, dediğimizde 'yargıya güvenmiyoruz' diyorlardı. Peki şimdi yargıyı ele geçirdiniz. Olsun gelin benim dokunulmazlığımı kaldırın. Ben kendime güveniyorum. Dilekçemi verdim. Ben aklanmak istiyorum" diye konuştu.

 

EA (MS/RT) (FOTOĞRAF)