Milas Bodrum Havalimanı önündeki eyleme, birçok sendikanın temsilci ve üyeleri, bazı siyasi parti temsilcileri ile çalışanlar katıldı. İç hatlar giden yolcu bölümü önünde bir araya gelen eylemciler adına basın açıklamasını Türk İş Muğla Temsilcisi Süleyman Girgin yaptı.

DEMOKRASİ TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK

Girgin, “Havacılık hizmetlerinde grev yasağı getiren anti demokratik kanun teklifi AKP milletvekillerinin oyları ile TBMM’de kabul edildi. Bu ülkemiz demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bu yasayı yapanları, mecliste kabul edenleri kınıyoruz. Onuruyla, inancıyla bu yasaya karşı meşru ve demokratik yoldan mücadele eden HAVA-İş’in onurlu üyelerini selamlıyoruz” dedi.

İŞ FESİHLERİ GERİ ALINMALI

AK Parti hükümetinin Türkiye’yi uluslararası platformlarda zora sokacak şekilde var olan hakkı yok ettiğini ileri süren Girgin, havayolu emekçilerinin bir ayıbı önlemek için direndiğini savundu. Girgin, “Bu yasak Türkiye’nin ayıbıdır. Havayolu emekçileri bir ayıbı önlemek için direnmektedir ve demokratik haklarına, var olan grev hakkına sahip çıkmak için mücadele etmektedir. Havaalanlarında grev yasağı getiren yasayı protesto ettikleri için THY tarafından cep telefonlarına ve maillerine gönderilen mesajlarla işten atıldıkları duyurulan hava yolu çalışanlarının sayısı 350’ye yükselmiştir. AKP hükümeti havacılık iş kolundan başlayarak Türkiye’de grev hakkını tamamen ortadan kaldırmak istemektedir. Bu haksız ve yasal olmayan iş fesihleri geri alınmalıdır” diye konuştu.

Basın açıklamasına katılan sendika üyeleri, bir süre “Direne direne kazanacağız”, “Emeğe uzanan eller kırılsın”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “İş ekmek yoksa barışta yok”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Hava işçisi yalnız değildir” sloganlarını attıktan sonra dağıldı.